Australienguiden

TRAVEL IS THE ONLY THING YOU BUY, THAT MAKES YOU RICHER.

BACKPACKER'S ADVICE

G'day! Alla backpackers som far runt i världen, och i Australien, samlar på sig mycket kunskap och erfarenheter. Allt från knep på hur man bokar den billigaste flygresan, springer ifrån en krokodil till hur man får $30 dollar att räcka en vecka.

Under Backpacker's Advice kan du finna nyttiga backpackerstips som kan göra din resa enklare, roligare och billigare! Enjoy. Har du något tips så dela gärna med dig, till adressen: [javascript protected email address]

 

Tips #1 - Couchsurfa dig runt

Genom en hemsida erbjuder privatpersoner att ta emot en/flera backpacker(s) som gäst under några dagars tid utan kostnad. Du kontaktar personer i staden du önskar bo i och om du har tur, tar någon emot dig och du får en säng/soffa att sova på.

Läs mer här

Tips #2 - Spara kostnader för bankuttag

Skaffa ICA banken Mastercard för att slippa en extra avgift vid varje uttag. (Många banker kan ta cirka $5 eller t.om en viss procent av totala uttaget. ICA banken Mastercard är gratis för dem som är under 21 (ICA Student), annars betalar du 20kr/månaden. Enkelt att beställa. Ica-bankens hemsida

Tips #3 - Lär dig använda glasögon (Om du har linser)

Är du som jag och använder enbart dagslinser? Jag är inte heller något fan av månadslinser men glasögon är bra, det tar mindre plats i packningen och du sparar även pengar.

Tips #4 - Raka håret innan resan (för killar)

Du slipper ta med hårvax & även gå till frisören under resan. Följdtipset blir att ta med keps för att inte bränna huvudet!

Tips #5 - Håll reda på dina simpla prylar

Vi alla glömmer schampot i duschen någon gång under vår livstid. Som en sparsam backpacker har du inte råd att 1 gång i veckan gå och köpa nytt schampo. Håll koll på dina prylar helt enkelt. Schampo, tandborste, tandkräm, solglasögon, laddare.. ja allt som är lätt att glömma. Ta dig vanan att kolla rummet en extra gång innan du checkar ur och vänd dig om i duschen en gång för att se allt du har med dig allt.

Tips #6 - Köp en olivtvål

En olivtvål ersätter både en vanlig tvål, schampo, balsam & tvättmedel. Användningsområdena för en olivtvål är med andra ord många. Jag räknar med att du tvättar din tvätt för hand och då fungerar olivtvålen utmärkt att göra rent och även för att skrubba bort smutsfläckar. Den är även mildare och naturligare för huden än en schampoflaska med kemikaliker i. Bra för dig som har acne till exempel.

Tips #7 - Håll dig frisk 

Australiens varma sol med mängder av D-vitamin löser detta problem för dig ganska av sig själv. Men även en förkylning/feber kan drabba den mest erfarna surfaren. Kroppen behöver precis lika mycket av det du underhåller den hemma med för att hålla dig frisk i Australien. Tänk på under resan:

  • Motionera minst 2 gånger i veckan
  • Ät nyttigt; mycket frukt och grönt. Med en apelsin når du upp i behövliga mängder C-vitamin om dagen.
  • Var noggran med handhygien
  • Drick 2-3 liter vatten om dagen (kranvattnet går att dricka)

Tips #8 - Tvätta själv

Hyfsat billigt överallt men lägga 30 minuter på tvättning varannan vecka gör dig mer flitig samt du får rena kläder gratis. Ha med engångstvättpåsar, tvättmedel eller min favorit - olivtvål. Räcker väldigt länge.

Tips #9 - Drick kranvattnet

Det går absolut att dricka kranvattnet i Australien. Det tar möjligtvis en vecka att vänja sig med smaken, sen ler plånboken! 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)