Australienguiden

TRAVEL IS THE ONLY THING YOU BUY, THAT MAKES YOU RICHER.

Blogg

Feeling

10 apr 2016

Vad sägs om ett Australienäventyr?

5 jul 2015

Det här är en miniguide för dig som precis fått idén om en Australienresa fast fortfarande är osäker och behöver vägledning. Hoppas den kommer till nytta!

 

 Steg 1: Bli inspirerad

A: https://www.youtube.com/watch?v=OIB5Tc-m5Hg

C: https://www.youtube.com/watch?v=MH_MObR3G54

 

Steg 2: Sätt dig bekvämt

A: Ställ bredvid dig en påse godis eller annat gott 

B: Fortsätt med inspirerande musik i bakgrunden

C: Testa härma Paul Hogans dialekt "G'day", "No worries, mate" (Känns direkt som du vill till Australien right?)

 

Steg 3: Ställ dig frågan: "Varför vill jag åka till Australien?"

A: En resa utan syfte blir sällan en givande resa. Vad är det du vill göra i Australien? Har du något mål med resan? Har du några drömplatser att besöka? Genom att besvara dessa frågor, gärna nedskrivet, börjar du forma en plan över din resa. Du kan göra en prioritetslista över vad du vill göra & se, sätta ut dessa på en karta och du får en idé hur din resplan planeras.

Se Australienguidens destinationstips

 

B: Ta fram en karta (länk till Google Maps här), se över avstånd och överväg dina planer. Kommer jag hinna allting? Hur länge kan jag tänkas vilja stanna på varje ställe? Vad får jag bara inte missa? 

Ta gärna med Australiens vädersäsonger och klimat under denna fråga

C: OBSERVERA! Att lägga upp sin egna resplan är en väldigt rolig del i det hela. Det tar en tid att forma en bra plan. Så känn inget krav att resplanen måste vara klar innan du bokar resan och ordnar med allt annat. Ibland kan det vara skönast att ha allting bokat och fixat med pappersgörat och sedan sätter du dig och börjar planera och drömma. Du kan ha i åtanke att de flesta av alla flyg landar i Sydney - ett bra utgångsläge för sin resa. Njut av din planering!

 

Steg 4: Resa ensam eller med någon annan - det är frågan!

A: Har du tänkt att resa iväg ensam eller med någon/några andra?

Se för- och nackdelar med resesätten

B: Om du letar efter en resepartner - ta dig en titt i vårt Community under "Finn en reskompis"

Planering

Steg 5: Ekonomi

A: Svara på frågan - Hur ser din budget ut?

Australien är ett ungefärligt lika dyrt land som Sverige sålunda höga kostnader. Åker du för att vara borta ett år med ett Working Holiday Visa kommer du behöva en stabil budget, även om du räknar med att jobba. Jag gjorde av med cirka 10 000 kr per månad och levde relativt snålt med boende & mat. Jag investerade desto mer i upplevelser och äventyr (dykning, fallskärmshoppning, surf). Jag kan snabbt säga att din resebudget ska täcka 10-20 tusen / månad. Är du borta ett år får du automatiskt lära dig att leva billigare medan om din resa är i cirka 3 månader lär du vilja leva bra under den tiden och då ligger kostnaderna på 20 000 kr / månad.

Working Holiday Visa 1 år = 120 - 150 000 kr (cirka 10 000 kr / månad - du lagar egen mat + vandrarhem med delade rum, kallat doorms)

Turistvisum 3 månader = 60 000 kr (cirka 20 000 kr / månad - du kan äta ute, leva gott och göra de aktiviteter du drömt om att göra)

Allt beror självfallet på din livsstil, hur du vill leva i Australien, hur mycket du vill göra osv. Under "BACKPACKER'S ADVICE" lär vi ut smarta tips på hur du sparar pengar och undviker onödiga kostnader.

B: Se "Resebudget" för att se över dina resekostnader (Allt från flygbiljett/visum/boende/snitt på månadskostnad)

C: "Jag planerar att jobba mycket, vart hittar jag jobb?" - Se det på "Jobba i Australien". Mer om detta nedan.

 

 

Steg 6: Navigera vidare på sidan och boka din resa! Lycka till :-)L

Event Sydney: Comedy Festival

2 maj 2015

The Sydney Comedy Festival kicks off every year with two gala events, the Sydney Comedy Festival Gala and Cracker Night. Throughout the festival, international, local and up and coming comedians take to stages across Sydney to deliver a ball of laughs covering everything from stand up to sketch, satire, musical, impovisation, absurdist, theatre, magic and kids comedy and more.

 

Gå till hemsida: http://www.sydneycomedyfest.com.au/

(Källa: Australia Event)

Don't let your dreams be dreams

3 apr 2015

Country wallpapers

4 feb 2015

Inspireras med dessa bakgrundsbilder på datorn:

 

 

 

 

 

 

(Bilderna visas i miniformat och laddas ner på respektive hemsida. Vi äger inga av dessa bilder)

Australia Day 26 january

25 jan 2015

Australiens nationaldag har redan börjat, eftersom landet ligger +10 timmar.

Lär dig mer om högtiden här: http://www.timeanddate.com/holidays/australia/australia-day

/om-australien.jpg

 

Vi önskar en härlig dag för alla svenskar som befinner sig nere i Australien och hoppas ni festar ordentligt!

Varning för skogsbränder

14 feb 2014

Backpackers som är i Victoriaområdet eller har planer på att åka dit bör beakta upp emot 100 tals skogsbränder som nu sprider sig snabbt i området.

 

Akuta varning har kommit till städerna: Wunghnu, Numurkah, Mundoona och Kaarimba

Mer kan läsas på följande sidor

http://www.abc.net.au/news/2014-02-09/live-victoria-bushfires/5247966

http://www.expressen.se/nyheter/100-tals-brander-rasar-i-australien/

 

Nya tider mot 2014

29 dec 2013

Detta inlägg kommer inte speciellt röra ämnet Australien eller några specifika restips. Jag vill bara göra en snabb reflektion över året som passerat och berätta hur jag ser på det kommande, förväntansfulla året.

Jag var som sagt på den läckra kontinenten Sydamerika mellan februari till juli i år. Det var en otrolig känsla att dra på sig backpackerkläderna, ryggsäcken packad och ge sig ut på äventyr med ett rejält innehåll. Backpackers, locals, mat, fotboll, öppenhet och glädje, strandliv och surfande, vandring och bergsbestigning, inkakultur. Allt av så fantastisk natur. Dra ner dessa ingredienser ihop med lite annat i en skål, skaka och häll upp i ett glas och jag lovar dig - detta är den godaste drink du har druckit!

Jag har alltid varit väldigt kreativ och påhittig som liten. Byggde allt ifrån trevåningskojor till små larm som aktiverades när någon ovälkommen klev in genom dörren. Detta togs över allteftersom av en hel del skrivande. Jag älskade att skriva uppsatser i skolan och allra mest de som inte hade någon maxlängd. Då svävade fantasin på högvarv och hjärncellerna avancerade kopplingar kändes vara oändliga.

På senare tid känns det som hjärnan slappat efter. Nu när jag ska skriva det här går det inte lika smidigt som det en gång gjorde. Varför det är så finns det många möjliga anledningar till, men något har börjat väckas till liv inom mig när jag faktiskt börjat intressera mig för att läsa om just hjärnan och minnestekniker. Jag har en bok skriven av Dominic O'Brien som beskriver en värld av att leva i detaljer, ha full koncentration på uppgiften du ska utföra, aldrig glömma ett telefonnummer och leva med suvueränt välbefinnande. Ett bättre minne är nyckeln till ett rikare liv.

Och varför skriver jag då detta, vad har det att göra med mig som backpacker? Jag ska ju fan till Thailand och sola!

Det finns tre enkla fast ack så viktiga begrepp för ökad minneskapacitet. Association, koncentration och fantasi. Jag vill beskriva en härlig backpackers egenskaper på samma sätt. Har ni någon gång mött en person som inspirerat er hela vägen ner till stortån? Lyft fram en järnvilja som plötsligt gör att det känns som ni kan förändra hela världen? Den kanske inte varar alltför länge, men just då är det en fenomenal känsla. Samma sak är det för mig när jag tänker på kommande resor. Jag drömmer mig bort och fantiserar om just det där äventyret som Kalle Anka var på i pocket nr 185.

Jag gillar människor som drömmer. Har drömmar. Har mål. Och gör sig sitt yttersta för att ta sig dit. Låt oss göra 2014 till ett år där du tror mer på dig själv och inte låter någon komma i vägen mot ditt stora mål. Oavsett vad det nu må vara.

 

Ett gott nytt år!

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)