Australienguiden

TRAVEL IS THE ONLY THING YOU BUY, THAT MAKES YOU RICHER.

Håll dig lugn

Meny
RESEARRANGOR ELLER EJ
   1. VAD SKA MAN VÄLJA?
   2. SERVICE RESEARRANGÖR
   3. KOSTNADSSKILLNAD
   4. FÖRDELAR & NACKDELAR
HUR SKA MAN RESA
   4. RESA SOLO ELLER DUO
   5. HÅLL DIG LUGN

 

Några fler råd & lugnande ord för dig som känner sig orolig

 

Nervös och orolig? Var inte det. Vi löser dina frågor.

Jag hade tusen frågor innan jag skulle resa iväg. Hur bodde man där nere? Hur får man tag på jobb? Vad kostar maten? Hur farligt är det?

Paniken steg sig även när jag inte visste vad jag skulle packa och vad som var viktigt att ta med sig. Även fast jag bokade med ett reseföretag hjälpte det inte att hålla stressen borta! Så du är inte ensam.

Denna Australienguide skapas just för att svara på alla dina frågor. Alla svar på dina frågor kommer du hitta i menyn. Vi har försökt göra det väldigt lättnavigerat.

Vi har ett forum där du kan kommunicera med andra backpackers, en gästbok ifall du har en fråga och en hel informationsbank om Australien på denna sajt. 

 

Jag reser ensam, kommer jag att klara mig?

Svaret på din fråga är utan några tvivel: Absolut. Absolut. 

Martin på Australienguiden valde att resa med en resekamrat från GoXplore's reseforum. Jag hade ingen som jag kände som hade lust/pengar att resa med så jag kontaktade folk på detta reseforum. Det kändes som en trygghet att ha någon där, till en början. Samtidigt tjatade min systers kompis att det är precis lika tryggt att resa ensam. Hon sa gång på gång: du kommer finna andra vänner/backpackers som också reser ensam och du kommer hela tiden träffa andra att umgås med. Oroa dig inte. Reseforumet finns ju även kvar när du är där nere ifall du känner att du är i behov av att kontakta en person att resa med. 

Jag skulle vilja säga över 50% av alla backpackers reser ensamna och det de har gemensamt är att vara framåt och inställningen att ta kontakt med andra. Så reser du ensam kommer du aldrig, oavsett vad, vara ensam. Är du själv en aning framåt har du utan problem tio nya nummer i mobilen efter första veckan.

 

Det här med engelskan, hur kommer det att gå?

Engelskan stod som nästa problem på min lista. Jag minns att det var i princip det som jag oroade mig mest för. Kommer jag göra mig förstådd, kommer jag förstå vad andra säger?

Faktum är  att det löste sig lika lätt som allt annat. Tro inte att du är den enda som inte har perfekt engelska. "Backpacker-engelskan" som jag så fint kallar den engelska som förekommer på majoriteten av alla hostel runt i landet. Den går klockrent och finns ingen som bryr sig att din engelska inte är som en riktig australienare. Även om du möter t.ex. engelsmän så är det aldrig så de kommenterar/kritiserar ditt uttal, istället är det vanligare att de berömmer dig och du börjar våga prata ännu mer. Om du fortfarande känner dig osäker på din engelska besök Do you speak English? för tips hur du enklast lär dig engelska och hur du kan förbereda dig.

Vi går inte igenom budgeten här men se Budget för att planera din budget och dina kostnader.

 

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)