Australienguiden

TRAVEL IS THE ONLY THING YOU BUY, THAT MAKES YOU RICHER.

Flygbiljett & pass

Pass

Ditt pass måste vara giltigt i 6 månader efter att du planerar att lämna Australien.

Ifall du behöver förnya ditt pass görs det här: https://polisen.se/Service/Pass-och-id-kort/

Flygbiljett

Väljer du att ordna resan på egen hand är det bästa sättet att vara aktiv på de olika flygbokningssajterna och försök hitta ett så bra resförslag som möjligt. 

Tips:

Jämförelsesidor för att boka:

Jag reste via Supersavertravel till Sydamerika och har även bokat via MrJet:

FAQ 

6. Jag undrar om man måste ha en flygresa bokad i retur? Krävs en returbiljett? Det står även att man behöver 50 000 kr för att få komma in landet.

Taget från Anders Liljeqvist (swedesinaustralia)

De vill undvika att folk åker till Australien utan att kunna åka tillbaka hem p.g.a. att man får slut på pengar. För folk som åker hit i 12 månader som backpackers kan det hända att de vill se antingen en returbiljett och / eller tillräckligt med pengar på konton (omkring $5000­ – $6000). Det är inte svart/vitt, utan handlar mer om att kunna stryka att ni kan ta hand om er själva och åka hem vid slutet på resan.

Om ni visar det med hjälp av en returbiljett, med att ta med er kreditkort med bra limit, eller kontanter på kontot spelar ingen roll. Angående din sista fråga så är det precis som du säger; om ni har en hembiljett så behöver ni så klart mindre pengar till hands.

Ett tips kan vara att skaffa en resebiljett Tur och Retur fast där returdatumet går att ändra. Då har du hela biljetten fixad och med cirka 300-1000kr kan du förlänga/förkorta datumet senare i framtiden.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)