Australienguiden

TRAVEL IS THE ONLY THING YOU BUY, THAT MAKES YOU RICHER.

 

 
Global Gossip är Australien och Nya Zeelands största mobil och Internetnätverk. Finns på samtliga datorer i nästan alla hostel och hälften av alla backpackers använder det som mobilabonnemang.
 

Hur det fungerar

Du införskaffar dig ett Global Gossip-kort som går att köpa deras butiker, mataffärer eller resebyråar. Kortet är ett SIM-kort som du använder till mobilen. Samma kod som finns på kortet kan även användas till Internet. På samma affärer betalar du en viss summa som överförs till kortet. Du kan använda denna summa till både mobil och Internet.

Mobil

Dessa är paketen du väljer. Efter du fyllt på en summa kan du välja vilket "paket" du vill köpa. Finns från 10-50 dollars paket.

https://globalgossip.com/mobile/searchrates.aspx
 

Internet

Alla hostel har stationära datorer för backpackers och även WIFI. Använder du stationära datorerna loggar du in med ditt kort, har du slut på pengar kan du även gå till receptionen och fylla på ditt kort. (Har du inget kort ger dom dig ett tillfälligt, som du sedan kan slänga eller spara för att fylla på till Internet senare. Jag tror jag förbrukade cirka 30 Internet-kort)

Priset på stationära brukar vara
1 dollar / kvart
4 dollar / timmen

Hyfsat dyrt i längden. Men, har du din bärbara dator kan du använda deras WIFI som blir betydligt billigare i längden. Du kan fylla på ditt kort i receptionen samt på Internet.

Priset på WIFI brukar vara
Pay as you go: 1 dollar / kvart
8 dollar / dygn
18 dollar / tre dygn
30 dollar / vecka

(Du kan logga ut och logga in så mycket du vill, den räknar ner från första gången du aktiverar tills tiden går ut)
 

Laptop och mobil i packningen

Genom denna förklaring har du förhoppningsvis förstått de olika prisskillnaderna. Som mobil rekommenderar jag att inte ta med din nya Iphone eftersom det faktiskt förekommer oärliga backpackers. Tar du med dig laptop som kan kännas väldigt skönt kommer du spara ganska mycket på Internetkostnanden; att kunna skypa hem även fast de stationära datorerna är avstängda för natten och kunna uppdatera sig.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)