Australienguiden

TRAVEL IS THE ONLY THING YOU BUY, THAT MAKES YOU RICHER.

Inspirerande personer

När du är ute på resande fot träffar du alla möjliga sorters människor. Det är ett utav de största nöjena med resan. Du vaknar upp en morgon och har ingen aning vem du kommer att tillbringa kvällen med. Du träffar en person i parken som är på väg dit du ska och ni gör sällskap. Du lagar mat på hostelet, känner dig generös för dagen och bjuder in de två japanerna som ser hungriga ut. De förgiftar din måltid när du går för att hämta saltet och plötsligt tar din resa slut. Nejdå, glöm matförgiftningen! Men mycket kan hända under resan och det är mycket på grund utav de människor man möter som har betydelse för det. Alla har sitt sätt att påverka.

Det kan vara glädjespridare, tokiga, blyga, fulla, härliga, ledsna människor. Vissa ger ett bra förstaintryck som du lär känna bättre, andra lär du känna men efter ett tag inser du att ni inte passar så bra ihop. Det kan vara människor på hostelet som du vinkar till på morgonarna och alltid funderar om du eller han/hon ska säga något mer. Du möter de som du undrar hur de ens lyckades bli backpackers. Sen kommer de personer du fastnar extra för, någon som väcker din uppmärksamhet och får dig att tänka till.

När jag bodde på YHA Central i Sydney under min sista vecka delade jag bland annat rum med en mycket äldre herre. En morgon likt de andra står gubben och gräver i sin ryggsäck. Han ser en aning nervös ut och jag frågar om allt står rätt till. Han vänder sig om mot mig, med en finurlig blick och säger: ”Idag är det dags!” Jag frågar vad som ska hända och får till svar att han lämnar över ett papper som liknar en flygbiljett. Frågvis som jag är kollar jag ner på pappret och ser en flygbiljett med över 20 destinationer. Allt från Tokyo, San Francisco, New York, Paris, vidare till Kairo, Kapstaden och New Delhi.

Du förstår, för 10 år sedan gick min fru bort och sen dess har jag varje år rest jorden runt. Mina 93 år på nacken börjar såklart kännas nu men så länge jag har kraft kvar så ska jag allt genomföra dessa resor. Att vara backpacker är det bästa jag vet, att få träffa alla våra bekanta på olika platser i världen och känna att man ändå kan fortsätta leva. Vill du hänga på?

Det var en otrolig berättelse och att möta en sådan människa är verkligen inspirerande. Att han frågade till sist om jag ville hänga på var nog mera på skoj. Men det är mycket vad inspirerande människor kan påverka oss och få en att bli motiverade till att utföra det vi själva drömmer om att bli. Kanske jag skulle sagt ja?

 

Då jag ej har bild på gubben (namnet också bortglömt) så kommer en motivationsposters här nedan

Australien guide

28 sep 2012

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)