Australienguiden

TRAVEL IS THE ONLY THING YOU BUY, THAT MAKES YOU RICHER.

Nya tider mot 2014

Detta inlägg kommer inte speciellt röra ämnet Australien eller några specifika restips. Jag vill bara göra en snabb reflektion över året som passerat och berätta hur jag ser på det kommande, förväntansfulla året.

Jag var som sagt på den läckra kontinenten Sydamerika mellan februari till juli i år. Det var en otrolig känsla att dra på sig backpackerkläderna, ryggsäcken packad och ge sig ut på äventyr med ett rejält innehåll. Backpackers, locals, mat, fotboll, öppenhet och glädje, strandliv och surfande, vandring och bergsbestigning, inkakultur. Allt av så fantastisk natur. Dra ner dessa ingredienser ihop med lite annat i en skål, skaka och häll upp i ett glas och jag lovar dig - detta är den godaste drink du har druckit!

Jag har alltid varit väldigt kreativ och påhittig som liten. Byggde allt ifrån trevåningskojor till små larm som aktiverades när någon ovälkommen klev in genom dörren. Detta togs över allteftersom av en hel del skrivande. Jag älskade att skriva uppsatser i skolan och allra mest de som inte hade någon maxlängd. Då svävade fantasin på högvarv och hjärncellerna avancerade kopplingar kändes vara oändliga.

På senare tid känns det som hjärnan slappat efter. Nu när jag ska skriva det här går det inte lika smidigt som det en gång gjorde. Varför det är så finns det många möjliga anledningar till, men något har börjat väckas till liv inom mig när jag faktiskt börjat intressera mig för att läsa om just hjärnan och minnestekniker. Jag har en bok skriven av Dominic O'Brien som beskriver en värld av att leva i detaljer, ha full koncentration på uppgiften du ska utföra, aldrig glömma ett telefonnummer och leva med suvueränt välbefinnande. Ett bättre minne är nyckeln till ett rikare liv.

Och varför skriver jag då detta, vad har det att göra med mig som backpacker? Jag ska ju fan till Thailand och sola!

Det finns tre enkla fast ack så viktiga begrepp för ökad minneskapacitet. Association, koncentration och fantasi. Jag vill beskriva en härlig backpackers egenskaper på samma sätt. Har ni någon gång mött en person som inspirerat er hela vägen ner till stortån? Lyft fram en järnvilja som plötsligt gör att det känns som ni kan förändra hela världen? Den kanske inte varar alltför länge, men just då är det en fenomenal känsla. Samma sak är det för mig när jag tänker på kommande resor. Jag drömmer mig bort och fantiserar om just det där äventyret som Kalle Anka var på i pocket nr 185.

Jag gillar människor som drömmer. Har drömmar. Har mål. Och gör sig sitt yttersta för att ta sig dit. Låt oss göra 2014 till ett år där du tror mer på dig själv och inte låter någon komma i vägen mot ditt stora mål. Oavsett vad det nu må vara.

 

Ett gott nytt år!

 

 

29 dec 2013

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)