Australienguiden

TRAVEL IS THE ONLY THING YOU BUY, THAT MAKES YOU RICHER.

Work Travel Company / Åka på egen hand                       Pappersgöra
1. Vad ska jag välja? 1. Visum, Körkort, Flyg
2. Vad ger WTC? 2. Försäkring
3. Resa på egen hand 3. Bank + Skatt
4. Egen hand - fördelar/nackdelar 4. CV, Jobb + Kopior

Packning
 
Annat
1. Packa rätt  1. Medicare Card
2. Global Gossip  2. Vaccination
3. Budget  3. Transport
   

2:3 Budget

  • Det kommer stå mycket skrivet i AUD - Australiensiska dollar. Se Forex för valutakurs. Jag räknar multiplicerat med 7,5.
  • Jag kom till Australien med 25 000 kr. Då hade jag redan betalt hela avgiften till WTC på som sagt x kr. Väska och tillbehör hade jag det mesta.

  • Att köpa flygbiljett finns länkar till under Givande Länkar
  • Du ska kunna visa upp ett kontoutdrag på AUD5,000. Bra att ha kopierat ut innan, dock sällan att de kollar.

Jag var borta åtta månader. Räckte mina pengar? Sällan.
Om jag är villig att jobba cirka 2-3 månader? Absolut.

Mer om jobb under CV, Jobb + Kopior

Snittkostnader på en dag

Hostel - AUD20 - 30

Mat - AUD10 - 15

Övrigt - AUD10

Aktiviteter och transport kommer att kosta. Det är inget billigt land att backpacka i, men däremot ett utav de bästa att göra det i. Du kommer vilja göra allt galet, alla möjliga aktiviter och åka till ställen du inte trodde fanns. Och att inte göra det vore ett misstag. Men glöm inte att räkna med detta i din kära budget.

Åker du med WTC och kommer till Sydney så kommer det kosta. Du märker knappt förrän det har gått en vecka hur enormt mycket pengar som går åt i denna huvudstad. Overall är södra delarna av östkusten dyrare än i norra. Att ge ett exempel betalar du i snitt AUD30 i Sydney för ett hostel per dag. Uppe i Cairns ligger priset på hälften och boendet är i minst lika bra kvalité. Om inte bättre! Så mitt tips är att letar du jobb i Sydney, ge det en viss tid men inte för länge. Åk sedan.

Du kan spara in pengar på väldigt lätta sätt. Vatten är det första. Det kommer smaka annorlunda i början men börja inte att handla köpevatten. Kranvattnet på deras sommar är oftast ljummet och kommer smaka ännu värre. Men du blir härdad och tillslut inga problem att dricka det.

Sätt fart att laga egen mat direkt. Att äta ute i Australien är dyrt och du blir lätt bekväm. Det handlar helt enkelt om många bäckar små. Att spara in på det enkla, onödiga och kunna lägga det på något av värde istället.

Tveka inte på din ekonomi. Om jag på något sett fått dig att tveka så lovar jag dig att det kommer lösa sig. Lönernerna är i genomsnitt högre än i Sverige, på exempelvis fruktfarmer kan du få möjligheten att jobba upp till 60 timmar/vecka och att du får tillbaka hundra procent av din skatt gör din ekonomi mer än bara stabil. Hade jag haft 15 000 i min ficka hade jag vågat göra denna lång resa igen. Tro på dig själv.

Priser - Många undrar vad priser på produkter och utemat kostar. Här nedan följer en prislista i blandade kategorier:

Burkcola AUD2
Pasta 500g AUD1
Pizza Restaurang AUD20
Pizza Dominos AUD5
Pastasås AUD2
Flingpaket AUD5
Yoghurt 1kg AUD7
Mörkt bröd AUD6
Hamburgare ute AUD15
Vin AUD15
Öl på bar AUD4
Krokodilkött AUD25

(Lämna tom)
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)