Australienguiden

TRAVEL IS THE ONLY THING YOU BUY, THAT MAKES YOU RICHER.

Fördelar nackdelar resemässigt

Meny
RESEARRANGOR ELLER EJ
   1. VAD SKA MAN VÄLJA?
   2. SERVICE RESEARRANGÖR
   3. KOSTNADSSKILLNAD
   4. FÖRDELAR NACKDELAR RESEMÄSSIGT
HUR SKA MAN RESA
   4. RESA SOLO ELLER DUO
   5. HÅLL DIG LUGN

 

Fördelar & nackdelar resemässigt

Det krävs en del mod att resa på egen hand. Jag valde Work and Travel Company just för tryggheten - folk ordnade allt för mig och vi var en hel grupp med svenskar som for ner på samma gång. Inget kunde gå fel i början. Men låter nästan inte det en aning tråkigt?

Väl en månad där nere har du lärt dig allting väl: från hur du tar dig fram till en adress utan karta till att boka nästa buss- eller flygresa själv. Skulle jag inte klarat av att bokat allting redan från början? Så tänkte jag. Gruppen jag träffade var riktigt härlig och jag höll kontakt med flertalet utav dem. Men du märker också snabbt hur många andra backpackers, särskilt svenskar, finns i din omgivning. Hade du bokat flygbiljett på egen hand hade du hittat minst lika många backpackers - om inte fler, det pushar dig att bli ännu mera utåt mot människor.

Ett minus är flygbiljetten som WTC bokar. Den tar dig alltid till Sydney. Australien har motsatta årstider som Sverige och ett tips är att tajma rätt. Alternativt tar du flyget/bussen från Sydney direkt men det blir en extra kostnad och resa. När du väl anlänt till fantastiska Down Under och du känner atmosfären kanske du inte vill hoppa på en 25 timmars buss på en gång. 

Läs mer om Sydney 

Martin Ahlstrand

Att du måste boka hemresan är också ett minus enligt mig. Det var väldigt svårt att pricka ett datum ett halvår/år i förtid. Du vet inte riktigt hur länge du vill vara borta, när du kommer att känna dig nöjd med resan osv. Även om du bestämt dig för ett år, fine tänker du. Jag har sett personer på en ettårsresa, en månad senare - hemma. Likaså de som har haft en tvåmånadsresa bestämd och sedan utökad till ett halvår. Det är så långt borta och det är mycket som visar sig här för en själv. Har du psyket och är du rätt manad för resan? Australien är ett coolt land och att fastna för det är mer än bara lätt.

Min rekommendation är att boka enkelresa för billigast slant, eller en ombokningsbar biljett och sedan se vad som händer. Du kanske bestämmer dig när du är i Darwin och ta ett flyg till Bali. Fortsätta i Asien och ta dig hem på transirbiriska järnvägen. Låt din resa bli unik!

Att biljetten är ombokningsbar är bra fast kostar dig allt från 500 kr och uppåt beroende på vilket flygbolag du flyger med.

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)