Australienguiden

TRAVEL IS THE ONLY THING YOU BUY, THAT MAKES YOU RICHER.

SOLO ELLER DUO

Meny
RESEARRANGOR ELLER EJ
1. VAD SKA MAN VÄLJA?
2. SERVICE RESEARRANGÖR
3. KOSTNADSSKILLNAD
4. FÖRDELAR & NACKDELAR
HUR SKA MAN RESA
4. RESA SOLO ELLER DUO
5. HÅLL DIG LUGN

Vi går över till resandet; om man ska backpacka ensam eller med någon annan.

Att många känner sig osäkra för att resa iväg till Australien ensam är absolut förståeligt. Ofta känns det säkrare att resa runt med någon annan. Det är ett viktigt beslut att fatta och ta gärna god tid på dig att tänka igenom det.

Båda resesätten har sina för- och nackdelar. Mycket handlar om vad du vill få ut av din resa. Vi har sammanställt en lista med bra tips på vilka skillnader det är.

 

  RESA TVÅ/FLER RESA ENSAM

Planering av resa

Att planera inför resan, lägga upp en provisorisk resplan hör till favoritmomenten innan avfärd och är alltid roligt att ha någon att lägga upp den stora planen med och bolla idéer fram och tillbaka.

Reser du solo kan du självklart ha en tilltänkt plan men det är lättare att vara spontan och haka på andra personer.

Ha sällskap

Reser du ihop med någon behöver du aldrig vara orolig att vara ensam. Du har din resvän vid din sida. 

Att resa med någon under en lång tid kan vara påfrestande, tänk noga på om din reskompis vill få ut ungefär samma sak som du av er resa. Har ni två alltför olika idéer hur eran tid ska se ut i Australien kan det bli tokigt.

Även fast du reser solo är du aldrig det! Du kommer känna att redan på första hostelet finns andra vänliga backpackers som är lätta att få kontakt med. Överallt i Australien finns backpackers och även vänliga själar - lokalbefolkningen. Det kan bli att du måste anstränga dig för att få egentid t.o.m! Det finns många som reser ensamna.

Ekonomiskt sätt

Ibland billigare med boende för ett dubbelrum än att vara ensam om att betala för ett singelrum. När man lagar mat blir det billigare att vara fler.

 

Inlärning av engelska

 

Reser du ensam pratar du automatiskt mer engelska än om du reser med en svensk vän. Även om du är orolig för din engelska är chansen stor att du ändå kommer få beröm och är du ensam är det helt upp till dig och du kommer bli förvånad hur snabbt din engelska utvecklas.

Vid olyckor/försvinnande

Att vara två innebär att den ene kan kalla på hjälp ifall den andre skadar sig.

 

 

Angående säkerheten

Det kan kännas tryggare att ha någon vid sin sida.

Australien är ett väldigt civiliserat och säkert land. Att lifta på östkusten har diskuteras att det kan finnas vissa farligheter.

Dela reseminnen

Att dela alla reseminnen med en vän från hemma är underbart. Det kommer vara med hela livet.

Återigen, du kommer träffa massivs med människor runt om i världen och dela härliga stunder med. Det är väldigt enkelt att hålla kontakt på internet nu för tiden problemet kan bara bli att hinna/kunna återses.

Packning

Kan underlätta att vara två för att dela på utrustning, saker, mat m.m. Kan dela upp värdesaker så du inte bär på allt i enbart din ryggsäck.

 

 

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)