Australienguiden

TRAVEL IS THE ONLY THING YOU BUY, THAT MAKES YOU RICHER.

Service researrangör

Meny
RESEARRANGOR ELLER EJ
   1. VAD SKA MAN VÄLJA?
   2. SERVICE RESEARRANGÖR
   3. KOSTNADSSKILLNAD
HUR SKA MAN RESA
   4. RESA SOLO ELLER DUO
   5. HÅLL DIG LUGN

 

Vilken service och vilka förmåner får jag med en reseorganisation?

Vi har tagit GoXplore som vårt exempel, de andra researrangörernas tjänster är snarlika.

 

Kortfattat

I övergripande drag kan vi säga att ett researrangörsföretag ordnar det mesta åt dig innan avresa. De opererar som din resetjänare. De gör främst pappersgörat enklare för dig och även att de alltid svarar på dina frågor. 

Pappersgörat inkluderar följande: Visum, Flygbiljett, TFN-nummer, Bankkonto och SIM-kort.

De ser till att du kommer till Australien med rätt pappersuppgifter och hjälper dig från flygplatsen till ditt boende. Eftersom du med ett resebolag oftast reser i en stor grupp behöver du tänka ännu mindre på vart du tar vägen på flygplatserna utan bara följer resegruppen.

På plats i Australien hjälper de dig komma i ordning och redo att stå på egna ben under din fantastiska resa framöver.

 

Innan

[1] Du önskar avrese- + hemresedatum. Biljetten får du i brevlådan.
Även fast du inte vet vilket datum du vill hem måste du sätta ett datum. Detta går att ändra senare och kostar allt från 500 kr och uppåt.

[2] Till Australien behöver du ett visum som de ansöker åt dig och mailar till dig.

[3] Du kan enkelt köpa försäkring genom dem.

[4] Du får möjlighet att välja avreseplats mellan Stockholm, Göteborg och Köpenhamn.

[5] Du kan önska en resekamrat + som du får sitta bredvid hela flyget ner.

[6] Du får en resehandbok som ska förberedda dig inför vad komma skall. Intressant läsning.

Väl framme i Sydney

[7] De möter dig synligt och du behöver inte göra mera än att pricka av ditt namn på en lista och du följer med strömmen. De tar dig till en buss som för dig till boendet.

[8] Boendet är ett hostel med 4 gratisnätter.

[9] Du kommer under veckan ha ett antal möten med olika representanter från GoXplore. Allt sker inne på deras kontor som ligger väl centrerat i Sydney. Presentationerna är riktigt intressanta. 

[10] De hjälper dig med Tax File Number (något du behöver för att jobba). Du fyller i några dokument och de mailar dig numret cirka en vecka senare.

[11] Bank - Du får ett Westpac-kort vilket är en väldigt bra bank. Du måste själv gå till banken med papprena du fått av GoXplore. Väl inne på banken bestämmer du ett 4-siffrigt lösenord. Internetbank finns att få.

[12] Deras kontor finns i Sydney, enbart. De bytte adress veckan efter jag lämnade landet men tidigare var kontoret riktigt schysst. Det fanns cirka 20 datorer att använda fritt för alla medlemmar och gratis skrivare. De har personal som svarar på alla dina frågor och bokar hostel som aktivitet.

[13] Du får mobilnummer och SIM-kort, redan i Sverige. Systemet med abonnemanget Global Gossip är väldigt smidigt. Mer om det här

[14] Max är jobbspecialisten som kommer be dig fylla i uppgifter om dig själv om du är ute efter jobb. Du skriver upp dina tidigare erfarenheter, meriter, hur du är som person och vad för slags jobb du söker. Vill du ha jobb i början tipsar dem att du ska ligga på och acceptera endagsjobb, hur pissiga de än är - för att visa din inställning.

Hemma igen

[15] Du meddelar GoXplore om din hemkomst och de sänder ett certifikat om ditt deltagande i Work And Travel Program.

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)